Dirigenție
Oct 13, 2012

Ministrul Educaţiei: „Vreau un Bacalaureat prietenos elevilor. Nu vrem să avem o evaluare stresantă“Maia Sandu este noul ministru al Educaţiei

Maia Sandu, noul ministru al Educaţiei promite că în 2013, Bacalaureatul va fi mai uşor, iar problema copiatului va fi soluţionată prin intermediul unor modalităţi tehnice. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu la radio Europa Liberă.


„Eu vreau să promit un Bacalaureat care este prietenos elevilor. Deci, nu vrem să avem o evaluare stresantă, pentru că, într-un mediu stresant, nimeni nu creează şi noi ne dorim elevi care creează. În acelaşi timp, trebuie să recunoaştem că avem o problemă cu copiatul. Şi vom încerca să venim cu o soluţie tehnică", a afirmat ministrul Educaţiei

Maia Sandu a mai declarat pentru radio Europa Liberă că reprezentanţii instituţiei lucrează la un astfel de proiect de combatere a copiatului. „Poliţiştii nu pot să ne ajute să creăm această atmosferă prietenoasă la examene. Noi vom încerca să folosim, probabil, sa folosim echipamente tehnice. Dar suntem la etapa la care lucrăm asupra proiectului. În primul rând, noi avem ideile noastre la minister, dar trebuie să consultăm lumea", spune noul ministru al Educaţiei. 

Mai mult, oficialul a recunoscut că nu este mulţumită de dotarea şcolilor, dar şi de calitatea învăţământului. „Şcoala arată nu foarte diferit de cea pe care am lăsat-o eu foarte mulţi ani în urmă. Şi lucrul acesta nu mă bucură. Pentru că ar fi trebuit să arate altfel. Poate aceasta este doar o părere superficială. Am să ajung să cunosc lucrurile mai bine. Cu siguranţă, la nivel de infrastructură, nu arată mai bine. Şi aici trebuie să lucrăm", mai spune Maia Sandu. 

Ministrul Educaţiei promite că şcolile vor arăta mai bine, iar atitudinea faţă de şcoală se va schimba. „Vrem să facem investiţii consolidate în şcoală. Aceasta presupune investiţii în infrastructură, în formarea profesorilor, echipare, în special, partea cu tehnologiile informaţionale este o prioritate pentru noi. Pentru că chiar acolo unde nu reuşim să venim cu investiţii majore, să schimbăm de la A la Z şcoala, cred că, dacă aducem tehnologiile informaţionale, putem să facem o schimbare mare, pentru că dăm copiilor o sursă alternativă de informaţie şi putem să le schimbăm, în general, atitudinea faţă de şcoală", conchide ministrul Educaţiei. 

Autor: Virginia Dumitraş

adevarul.ro/moldova/

 

Parteneri