Dirigenție
Oct 30, 2012

BAC-ul, un examen PRIETENOS elevilor! Ce planuri mai are ministrul Educatiei


 
“Ne dorim un examen prietenos, ca copii sa nu se streseze prea mult, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa invete. Vrem sa avem un sistem de evaluare obiectiv si credibil, deoarece exista multi copii care invata si care sunt demotivati”. Declaratia a fost facuta de ministrul Educatiei, Maia Sandu in cadrul emisiunii In PROfunzime (29 Octombrie 2012).

 

Totodata, referindu-se la examenele de bacalaureat, Maia Sandu a recunoscut ca nu o sa reuseasca Ministerul Educatiei sa diminueze copierea intr-un an. “Ne propunem pentru urmatorul examen sa instalam camere video performante si sa reducem coruptia. Asta o vom face prin reducerea numarului de centre de bacalaureat. Daca vom avea mai putine centre de bacalaureat, atunci ne vom permite sa venim cu aceasta tehnica performanta”, a specificat ministrul Educatiei.

 

Intrebata daca chiar avea nevoie de marirea echipei de la Ministerul Educatie cu inca un viceministru si opt specialisti, Maia Sandu a raspuns afirmativ. “Aveam nevoie de aceste cadre, deoarece avem 4000 de institutii si chiar daca nu sunt toate sub administratia noastra, trebuie sa avem suficienta lume care sa se ocupe de aceste lucruri. Si vrem sa ne descurcam mai bine decat predecesorii nostri. Eu cred in echipa si am de gand sa investesc in ea”, a mentionat Sandu.

 

De asemenea, Maia Sandu s-a referit si la noile schimbari cu privire la examenele de licenta. “Pana la urma va fi decizia Parlamentului, daca universitatile vor renunta la examenele de licenta sau nu. Pozitia ministerului este ca trebuie sa lasam la discretia fiecarei institutii sa decida cum este mai bine”, a precizat ministrul Educatiei.

 

Mai mult, Maia Sandu este de parere ca universitatile trebuie sa fie in drept sa foloseasca banii in cadrul unor reguli de transparenta. “Este important sa se stie ce se intampla cu acesti bani. Universitatea isi vor stabili singure marirea contractului, insa va exista o limita”, a adaugat Sandu.

 

Ministrul Educatie, recunoaste ca nu prea este deschisa cu presa, insa are o explicatie. “Sunt ocupata, dar eu cred ca cineva cand vine intr-o organizatie are nevoie de timp pentru a se acomoda ca sa comunice cu oamenii”, a conchis Maia Sandu.

 

VIDEO. BAC-ul, un examen PRIETENOS elevilor! Ce planuri mai are ministrul Educatiei

Sursa: new.inprofunzime.md

 

Parteneri