Proiecte. Conferințe
Mar 5, 2013

aces – Academia Școlilor din Europa Centrală dă startul unui nou concurs de proiecte dezvoltate în parteneriate internaţionale între şcoli


“Eu și ceilalți. Să descoperim diversitatea din jurul nostru” este tema generală a ediției din acest an. În societatea actuală, diversitatea s-a transformat din excepție în normă: persoane de diferite etnii, religii, vârste, genuri și orientări sexuale conviețuiesc și trebuie tratate ca fiind egale. Școlile, dar mai ales proiectele școlare cum este și aces le oferă elevilor posibilitatea de a interacționa cu persoane din culturi diferite și de a învăța unii de la alții. Astfel, elevii încep să vadă lumea prin alți ochi, fapt care va genera gândirea critică, o mai mare deschidere și creativitate – calități esențiale pentru lumea în care trăim. 

Şcolile şi liceele din toate oraşele din Republica Moldova sunt invitate să-și găsească o școală parteneră într-una dintre țările participante la aces. Un motor de căutare online (www.aces.or.at/partnerfinder) va ajuta școlile să-şi găsească « partenerul ideal » de proiect, în conformitate cu interesele şi cerinţele comune. Următorul pas este implementarea în parteneriat a unei idei comune de proiect, care să trateze aspecte variate ale diversității ca identitatea, discriminarea, standarde și valori comune etc. 

Propunerile de proiecte pot fi trimise până la data de 30 aprilie 2013.

Informații pe scurt:

Tema concursului de proiecte: “Eu și ceilalți. Să descoperim diversitatea din jurul nostru”

Termenul limită pentru înscrieri: 30 aprilie 2013 

Țări participante: Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul: www.aces.or.at 

Persoană de contact (presă):

Andreea Gurău – Fundaţia ERSTE, Departamentul Comunicare: 
Tel. +43 50100 619614, E-mail: andreea.gurau@erstestiftung.org 

Tudor Stefan - Coordonator PR în Moldova:
Mob. +373 69143488, E-mail: tustefan@gmail.com

informatie deplina la sursa:

 http://comunicate.md/index.php?task=articles&action=view&article_id=6486

Parteneri