Proiecte. Conferințe
Aug 1, 2013

SPUNE LUMII ISTORIA TA DE SUCCES! - CONCURS DE PRESELECŢIE PENTRU TINERI


Până la 31 august curent, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani din Republica Moldova pot participa la un concurs de preselecţie cu tematica: „Spune lumii povestea ta de succes!”.

Concursul are drept scop promovarea în societate a modelelor de tineri energici, ambiţioşi şi dornici de afirmare, care avansează idei şi iniţiative, realizează proiecte, se implică şi contribuie în mod activ la identificarea soluţiilor şi la depăşirea dificultăţilor cu care se confruntă semenii lor.

La concurs sunt invitaţi să aplice toţi tinerii care doresc să-şi împărtăşească experienţele şi practicile pozitive legate de studiile efectuate, cariera profesională, bussines, participativitate şi activism civic, activitate de voluntariat etc. Organizatorii concursului vor colecta informaţia despre participanţi prin intermediul Formularului de aplicare, pe care tinerii doritori de a intra în concurs trebuie să îl completeze şi să-l expedieze până la finele lunii august la adresa lstoianov@mail.ru. 

Datele înregistrate vor fi stocate, analizate, verificate şi cei care se vor remarca într-un mod deosebit, vor fi invitaţi la un interviu şi o sesiune foto. Reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti “CAPTES”, responsabili de organizarea concursului, preconizează, în final, selectarea a 20 de tineri, istoriile de succes ale cărora vor fi publicate într-o revistă şi mediatizate prin intermediul unei expoziţii publice, ce va fi inaugurată la 9 noiembrie 2013 cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului din Republica Moldova (a doua duminică a lunii noiembrie).

Ştiind că din modestie anumiţi tineri ar putea trece cu vederea acest anunţ, Vă rugăm să ne susțineți în colectarea informaţiilor relevante despre tinerii din preajma Dumneavoastră, pe care îi cunoaşteţi personal şi pe care îi apreciaţi pentru ceea ce sunt şi au realizat până acum. Or, despre tineri adeseori se spune că, în multe privinţe, sunt mai superficiali decât generaţiile anterioare. Petrec mai puțin timp în familie, au probleme de comunicare personală, manifestă tendințe agresive, adoptă foarte ușor (non)valorile, sunt dominați de dorințe materiale și distracție. Prin acest concurs, se doreşte a afirma că există tineri cu personalităţi puternice, există modele de bună comunicare între părinți și copii şi cu un sistem de valori integre şi universale; există exemple de bună interacționare cu mediul; tineri cu un nivel de cunoştinţe, atitudini şi comportamente sănătoase; modele de activism şi spirit civic, ce pot fi preluate cu succes de alţi semeni.

Concursul „Spune lumii povestea ta de succes!” este parte a proiectului „Tineri pentru tineri”, realizatîn cadrul Programului de granturi, oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi implementat de Centrul de Informare, Instruire şi Analiză Socială „CAPTES” în parteneriat cu Radio Moldova Tineret de la Compania Teleradio Moldova.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi: tel. 022 232367, 068169542, email: lstoianov@mail.ru,  AO “CAPTES”, str. Puşkin 22,  mun. Chişinău. 

Parteneri