Proiecte. Conferințe
Nov 12, 2014

Premieră absolută pentru R. Moldova: INCASO lansează programul de educare financiară a adolescenților


De Ziua internațională fără Datorii, INCASO lansează o campanie de educare financiară destinată adolescenților, ce are ca scop să informeze populația tânără despre responsabilitatea contractuală.
 
În cadrul proiectului au fost invitați să participe instituțiile preuniversitare din toată țara, unde se vor susține prelegeri de educare financiară, la care liceenii și studenții vor avea ocazia să învețe cum să gestioneze corect și eficient bugetul personal, cum să devină mai responsabili în privința împrumuturilor și a plății datoriilor, care sunt obligațiile contractuale atunci când semnează un contract, etc.
 
Este foarte important să conștietizăm că percepția asupra obiceiurilor de cheltuire și de economisire a banilor se dezvoltă încă de timpuriu, campania dată îşi propune nu doar să le prezinte elevilor consecințele ce se pot ivi în cazul neplății la timp a datoriilor, dar şi să le arate acestora cum anume să abordeze problemele financiare și cum să găsească soluțiile pentru a le rezolva și de a avea o conduită responsabilă la vârsta maturității.
 
În fiecare an, la 17 noiembrie Comunitatea Europeană serbează ziua fără datorii. Evenimentul are ca scop adoptarea în rândul populației a unei atitudini conștiente și responsabile față de credite și față de achitarea datoriilor.
INCASO, Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din Moldova, este specializată în colectarea datoriilor și are misiunea de a îmbunătăți cultura plăților şi nivelul de educaţie financiară în rândul populaţiei şi a agenţilor economici.
 
ÎM "INCASO" SRL Compania de Colectare a Datoriilor
Parte a Grupului JULIANUS INKASSO
Prezenți în: R. Moldova, România, Estonia Lituania, Letonia, Finlanda, Suedia, ș.a.
Adresa: mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070 
www.incaso.md www.julianus.ee 
Tel: +373 22 85 37 85, 
Fax: +373 22 853765, e-mail: info@incaso.md
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/incaso
 
Sursa: comunicate.md
Parteneri