Clasa 2
Jan 27, 2012

Educaţia fizică ocupă un loc important în cadrul procesului de învăţământ, fiind prezentă în programa tuturor claselor învăţământului obligatoriu. Alături de celelalte obiecte de învăţământ, ea contribuie la pregătirea multilaterală a elevilor.

Una dintre cele mai importante sarcini ale educaţiei fizice esta întărirea sănătăţii şi buna dezvoltare a organismului elevilor, deoarece omul, pentru a putea munci cât mai productiv, în afară de cunoştinţe, trebuie să fie sănătos şi bine dezvoltat din punct de vedere fizic, rezistent.

O bună dezvoltare intelectuală necesită şi o bună dezvoltare fizică, pentru că sănătatea şi dezvoltarea fizică normală sporesc buna dispoziţie a elevilor, atenţia şi puterea lor de muncă, măresc capacitatea de asimilare a cunoştinţelor, fac să crească succesele la învăţătură şi în activitatea practică a elevilor.

Tot odată hotărîrea acestei probleme stă nu numai în faşa lecţiilor de educaţie fizică ci şi a preocupaţiilor de acasă, adică ajutorarea de către părinţi a acestor grupe de copii În această lucrare vă prezentăm cîteva complexe de exerciţii care ajută la corectarea deficienţelor toracice, la corectarea deviaţiilor coloanei vertebrale şi la corectarea deformaţiilor membrelor inferioare.

          ...

Nume şi prenume, funcția (elev, profesor etc.):
Varsan Gheorghe, profesor de educaţie fizică, grad didactic superior
Numele, adresa instituției:
Școala nr. 86, mun. Chişinău

Parteneri