Jan 27, 2012

Datorită calităților pe care le dezvoltă, a naturaleții mișcărilor şi mişcărilor neordinare, neciclice pe care le pretinde si datorita frumuseţii sale, fotbalul este una dintre probele programei şcolare care îi atrag cel mai mult pe copii.

Există câteva lucruri de remarcat: în primul rând, jocul dinamic fortifică un copil din punct de vedere fizic, îi imprimă gustul performanţelor precum şi mijloacele de a le realiza. În al doilea rând, jocul creează deprinderi pentru lucrul în echipă, pentru sincronizarea acţiunilor proprii cu ale altora, în vederea atingerii unui scop comun. În al treilea rând, jocul dinamic şi ştafetele, provoacă o stare de bună dispoziţie, de voie bună, oferindu-i elevului posibilitatea de a uita pentru un timp de toate celelalte şi de a se distra, dându-i parcă mai multă poftă de viaţă.

În continuare iată câteva exemple de jocuri dinamice care se pot aplica în predarea anumitor noţiuni de fotbal sau pot fi pur şi simplu jocuri pentru diversificarea lecţiei de educaţie fizică.

          ...

Nume şi prenume, funcția (elev, profesor etc.):
Varsan Gheorghe, profesor de educaţie fizică, grad didactic superior
Numele, adresa instituției:
Școala nr. 86, mun. Chişinău

Parteneri